Maak kennis met Serge, key accountmanager België

“Ik praat zelfs in mijn vrije tijd over chocoladebroodjes en croissants!”

We stellen je graag voor aan Serge, onze key accountmanager in België. Hij is een echte foodie én een salestijger. De perfecte combinatie voor een functie als key accountmanager bij Levens Middleby, dus. Niet voor niets dat hij al zo lang bij ons werkt! Serge vertelt er zelf graag meer over.

Ha Serge, hoe lang werk je al bij Levens Middleby?Al bijna 12,5 jaar! Bijna een jubileum, zouden jullie Nederlanders zeggen. In België is dat namelijk geen jubileum, haha. Het voelt ook helemaal nog niet zo lang, de jaren vliegen voorbij. Dat is natuurlijk een goed teken! Ik schrik er bijna van als ik mezelf hoor zeggen dat ik hier al 12,5 jaar werk.

Dat is inderdaad al een flinke tijd. Hoe kijk je daarop terug?
Ik heb altijd in de sales gezeten, maar mijn functie is door de jaren heen natuurlijk wel veranderd. Vroeger zijn we gestart in Bornem. Daar hebben we een jaar of 6 gezeten en toen zijn we naar Turnhout gegaan. Nu zit de showroom in Gilze. Hoewel dat in Nederland is, maakt dat qua reistijd niet veel uit.

We zitten bij Levens Middleby België met drie salescollega’s en 6 à 7 monteurs. De verkopen gaan heel goed! We hebben een klein team met leuke collega’s, die het allemaal graag en zo goed mogelijk doen. We helpen elkaar graag en gunnen elkaar alles. Heeft iemand een probleem? Dan staan we met zijn allen klaar. Ook als je op vakantie gaat. Goede collega’s zijn heel belangrijk! Je hebt elkaar nodig en moet samenwerken om het beste resultaat te krijgen. En na werktijd drinken we graag samen een drankje.

 “Goede collega’s zijn heel belangrijk!”

Hoe ziet een dag van een accountmanager bij Levens Middleby eruit?
Ik ben key accountmanager, dat betekent dat ik de grote klanten beheer. Het is heel afwisselend werk. Ik ben 1 tot 2 dagen per week bezig met administratief werk, dat doe ik thuis of op kantoor. De andere dagen heb ik afspraken bij de grote supermarkten. Delhaize, Jumbo, Carrefour… Ik verkoop gemiddeld 160 tot 170 ovens per jaar!

Het is mijn taak om dit goed te regelen. Ik houd in de gaten of de orders netjes verlopen. Dat gaat namelijk verder dan de stekker in het stopcontact steken; alles moet uitgelegd en geïnstalleerd worden. Aan mij de uitdaging om te regelen dat dit allemaal vlotjes verloopt!

Ik kan er nog een uur langer over praten, haha. Het is erg druk en de dagen vliegen voorbij. De dagen zijn eigenlijk te kort, maar ik heb het liever te druk dan dat ik me verveel! Het is geen van 8 tot 5 job, maar we hebben wel een gezonde werksfeer. Boeiende variatie is dagelijks aanwezig!

Je bent heel enthousiast! Wat vind je het leukste aan werken bij Levens Middleby?
Ik ben kok van opleiding en een echte foodie! Mijn werk en hobby zijn gecombineerd en dat is erg leuk. Ik praat in de avond ook graag over chocoladebroodjes of croissants. Met onze apparaten kan ik een meerwaarde bieden voor onze klanten en dat boeit me. Ik beschouw een oven niet als een ijzeren kast, maar zie wat voor lekkers er allemaal uit kan komen!

“Ik heb geen hekel aan maandagen. Ik heb elke maandag weer zin om aan de slag te gaan”

Er is veel vrijheid. Je kan jezelf zijn en de dagen en weken zelf indelen. Prioriteit is dat de klant tevreden is! Soms werk ik wel eens een uurtje langer. Service bieden en aandacht geven aan de klant vind ik heel belangrijk én leuk. Ik zorg er graag voor dat de klanten tevreden zijn. Ik ben niet zo zeer een verkoper, maar meer een ontzorger. Ik los een probleem op bij de klant! Zo kan hij efficiënter, met lagere kosten en minder personeel werken. Ook aftersales is daarbij heel belangrijk. Ik bel de klant nog eens op na levering van een product om te vragen hoe het gaat.

Werken bij Levens Middleby ervaar ik niet als écht werken. Ik heb niet het gevoel dat ik naar mijn werk ga! Daarom heb ik ook geen hekel aan maandagen. Elke maandag heb ik weer zin om aan de slag te gaan.

Wil je meer weten of gelijk solliciteren?

Heb je vragen over een vacature? Wil je meer weten over een bepaalde functie?
Of gewoon direct solliciteren? Neem contact op! We helpen je graag verder.